Serialesitelenovelet
Despre India  - Pagina 3 Pbucket

Despre India

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

In jos

Despre India  - Pagina 3 Empty Re: Despre India

Mesaj Scris de Ioana Style la data de Sam 28 Ian 2012, 5:28 pm

26 ianuarie - Ziua republicii (Adoptarea constituiei indiene)

India celebreaza ziua republicii pe data de 26 ianuarie. Este una dintre cele trei sarbatori nationale ale Indiei. Desi India a obtinut independenta la 15 august 1947, acesta nu a avut inca o constitutie permanenta; in schimb, legile sale s-au bazat pe colonzare. La 29 august 1947, comitetul de redactare a fost numit pentru a elabora o constitutie permanenta, cu Bhimrao Ramji Ambedkar in calitate de presedinte. Un proiect de Constitutie a fost pregatit de catre comisie si prezentate la Adunarea din 4 noiembrie 1947. Adunarea a fost publica, de 166 zile, repartizate pe o perioadă de 2 ani, 11 luni si 18 zile înainte de adoptarea Constitutiei. Doua zile mai tarziu, Constitutia din India a devenit lege a tuturor terenurilor indiene. Constitutia din India a intrat in vigoare doar pe 26 ianuarie 1950. In urma alegerilor in 21 ianuarie 1950, Rajendra Prasad a fost ales ca presedinte al Indiei. Cea mai mare parte a dispozitiilor constitutionale din India sunt fie direct, au ajuns la promovarea in scopul de revolutie sociala sau incercarea de a promova aceasta revolutie, prin stabilirea conditiilor necesare pentru realizarea acestuia. 26 ianuarie 1950 este unul dintre cele mai importante zile din istoria indiana cum a fost in aceasta zi Constitutia din India a intrat in vigoare si India a devenit o tara cu adevarat suveran. In aceasta zi India a devenit o unitate complet republicana. Sa realizat visul lui Mahatma Gandhi, care a luptat si si-a sacrificat viata pentru independenaa tarii. Deci, 26 ianuarie a fost decretat o sarbatoare nationala si a fost recunoscuta si sarbatorit ca Ziua Republicii India. Astazi, Ziua Republicii este sarbatorita cu mult entuziasm in toata tara si, in special in capitala New Delhi.

Despre India  - Pagina 3 Republicday
Despre India  - Pagina 3 Drapelulindiei
Ioana Style
Ioana Style
vip
vip

Mesaje : 866
Data de inscriere : 07/01/2012
Varsta : 24
Localizare : Roman

Sus In jos

Despre India  - Pagina 3 Empty Re: Despre India

Mesaj Scris de Ioana Style la data de Sam 28 Ian 2012, 5:32 pm

Basant Panchami cinci zile dupa; luna noua luna neagra din ianuarie
Basant Panchami este un festival care este celebrat de oameni din toate comunitatile - hindusi, musulmani, sikhsi si crestini. Sensul literal de "Basant" este primavara. In conformitate cu calendarul hindus, acesta cade in a cincea zi dupa luna neagra si mai este numit si "luna Magh".
Festivalul Basant este cea mai mare sarbatoare dinn India de Nord. Campurile frumos colorate in galben auriu au culturi de mustar coapte. Oamenii gatesc orez galben si purta haine galbene. Culoarea galben este considerat de bun augur si este importanta in aceasta zi. Exista un sentiment de multime si, astfel, veselie si atmosfera.
Acesta este, in esenta, o zi de festival, in sezonul de primavara, după luni de iarna rece. In aceasta zi de bun augur, copiii sunt invatati cuvinte, institutiile de invatamant ofera rugăciuni Zeitelor si Brahminsiloe (preotii Hindu). In aceasta zi se inalta catre cer zmee viu colorat si chiar se fac diferite jocuri si intreceri cu acestea.
Musulmanii numesc acest festivalJashan-e Baharaan. In Pakistan, de asemenea, acest festival este celebrat intr-un mod similar.
India are cu siguranta, un festival pentru orice ocazie! Despre India  - Pagina 3 Ct1z
Despre India  - Pagina 3 1217847540
Ioana Style
Ioana Style
vip
vip

Mesaje : 866
Data de inscriere : 07/01/2012
Varsta : 24
Localizare : Roman

Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum