24. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
+15
axxa246
vivi
alitheea
iulianagl
Admin_dea05
pissycutz
iulia80
dana17
lyvya
florica
elena
DENISA
anuta1971
narcisa
mihaela99
19 participanți
Pagina 6 din 37
Pagina 6 din 37 • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Re: 24. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
https://www.youtube.com/watch?v=0djuGyISzNE
la cantecul asta al Evorei Sodade... am gasit undeva un comentariu interesant asupra cuvantului... spre rusinea mea l-am copiat in calculator fara sa copii si numele fetei care a facut comentariul... il copii aici si spun ca nu imi apartine si daca cineva isi recunoaste comentariul imi cer scuze
Am întrebat odată un coleg, profesor de portugheză, ce inseamna cuvintul "Saudade", pe care il avea tatuat. El mi-a spus ca daca voi cauta o traducere, toate dicţionarele imi vor spune ca Saudade = Nostalgie, dar aceastǎ traducere nu este acceptatǎ de portughezi ca fiind corecta, acestia considerind ca nu exista nici un echivalent lingvistic pentru cuvintul Saudade. ( Profesorul a acceptat ca totusi cel mai apropiat de sensul cuvântului Saudade, ramine cuvintul Nostalgie. I-am spus Ok, da-mi voie sa caut sensul acestuia şi sa vad dacă pot face diferenţa. Ei bine, daca veti cauta definitia cuvintului Saudade, iata ce puteti obtine. 1 – Cuvintul Saudade a fost descris ca fiind " dragostea care rămine" sau " dragostea care ramine" după ce cineva a plecat. Este amintirea sentimentelor, a experientelor, a locurilor sau a evenimentelor care au provocat odată (odinioara) excitare, placere, stare de bine si care acum stirneste simţurile şi face sa traim din nou tot ceea ce s-a intimplat odinioara. 2 - Cuvintul Saudade a fost descris si ca o "vagă şi constanta dorinţa de ceva care nu exista sau nu poate exista ... o intoarcere spre trecut sau spre viitor". Cu cit citeam mai mult despre acest subiect, cu atit deveneam mai confuza. M-am dus înapoi la profesor şi i-am spus ca probabil ca asta mi se intimpla pentru ca incerc sa compar Flamenco si FADO, asta vrind sa insemne ca nu ajung nicaieri. El a răspuns: "Foarte interesant punct de vedere ar trebui să-l utilizez si eu următoarea dată când cineva imi va cere să explic cuvintul Saudade versus Nostalgia". Comentariile lui nu m-au ajutat prea mult. Am decis să uit de aceasta discutie, dar atunci cind tatăl meu a murit, am experimentat-o şi, în final, cred ca am inteles. Nostalgia este o trimitere spre trecut, dar saudade este o trimitere spre trecut şi spre viitor. Este atunci, când iti intorci sentimentele spre viitor si simti cit de dor iti va fi de ceva sau de cineva. Aceasta se va intimpla cand vei intelege ca va trebui sa traiesti viitorul fara persoana dorita si acest lucru iti va provoca durere sau tristete.
la cantecul asta al Evorei Sodade... am gasit undeva un comentariu interesant asupra cuvantului... spre rusinea mea l-am copiat in calculator fara sa copii si numele fetei care a facut comentariul... il copii aici si spun ca nu imi apartine si daca cineva isi recunoaste comentariul imi cer scuze
Am întrebat odată un coleg, profesor de portugheză, ce inseamna cuvintul "Saudade", pe care il avea tatuat. El mi-a spus ca daca voi cauta o traducere, toate dicţionarele imi vor spune ca Saudade = Nostalgie, dar aceastǎ traducere nu este acceptatǎ de portughezi ca fiind corecta, acestia considerind ca nu exista nici un echivalent lingvistic pentru cuvintul Saudade. ( Profesorul a acceptat ca totusi cel mai apropiat de sensul cuvântului Saudade, ramine cuvintul Nostalgie. I-am spus Ok, da-mi voie sa caut sensul acestuia şi sa vad dacă pot face diferenţa. Ei bine, daca veti cauta definitia cuvintului Saudade, iata ce puteti obtine. 1 – Cuvintul Saudade a fost descris ca fiind " dragostea care rămine" sau " dragostea care ramine" după ce cineva a plecat. Este amintirea sentimentelor, a experientelor, a locurilor sau a evenimentelor care au provocat odată (odinioara) excitare, placere, stare de bine si care acum stirneste simţurile şi face sa traim din nou tot ceea ce s-a intimplat odinioara. 2 - Cuvintul Saudade a fost descris si ca o "vagă şi constanta dorinţa de ceva care nu exista sau nu poate exista ... o intoarcere spre trecut sau spre viitor". Cu cit citeam mai mult despre acest subiect, cu atit deveneam mai confuza. M-am dus înapoi la profesor şi i-am spus ca probabil ca asta mi se intimpla pentru ca incerc sa compar Flamenco si FADO, asta vrind sa insemne ca nu ajung nicaieri. El a răspuns: "Foarte interesant punct de vedere ar trebui să-l utilizez si eu următoarea dată când cineva imi va cere să explic cuvintul Saudade versus Nostalgia". Comentariile lui nu m-au ajutat prea mult. Am decis să uit de aceasta discutie, dar atunci cind tatăl meu a murit, am experimentat-o şi, în final, cred ca am inteles. Nostalgia este o trimitere spre trecut, dar saudade este o trimitere spre trecut şi spre viitor. Este atunci, când iti intorci sentimentele spre viitor si simti cit de dor iti va fi de ceva sau de cineva. Aceasta se va intimpla cand vei intelege ca va trebui sa traiesti viitorul fara persoana dorita si acest lucru iti va provoca durere sau tristete.
Ultima editare efectuata de catre anuta1971 in Joi 09 Sept 2010, 8:02 pm, editata de 1 ori
anuta1971- vip
Data de inscriere : 27/09/2009
Re: 24. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
anuta1971 a scris:[
ai o familie frumoasa..
https://www.youtube.com/watch?v=KrZHPOeOxQQ&feature=channel
frumoasa , frumoasa da nu crezi ca e prea multa?
saru mana pentru clipuri , mi-ai ridicat aderenalina , parca eu nu aveam
mihaela99- vip
Data de inscriere : 22/10/2009
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
mihaela99 a scris:anuta1971 a scris:[
ai o familie frumoasa..
https://www.youtube.com/watch?v=KrZHPOeOxQQ&feature=channel
frumoasa , frumoasa da nu crezi ca e prea multa?
saru mana pentru clipuri , mi-ai ridicat aderenalina , parca eu nu aveam
nu e multa .. asta e farmecul ai terminat de gatit?
https://www.youtube.com/watch?v=TR3Vdo5etCQ&ob=av2e
https://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&feature=channel
Ultima editare efectuata de catre anuta1971 in Joi 09 Sept 2010, 8:11 pm, editata de 1 ori
anuta1971- vip
[quote="anuta1971"]https://www.youtube.com/watch?v=0djuGyISzNE
l
mare draptate are profesorul asta, chiar vroiam sa te intreb ce ai cu mine acum ? cand gatesc, inainte sa pui si comentariul, vezi? si pe oga cine sa-l inteleaga ? , profesorii astia eu una il inteleg pe murat oga ma refer la muzica da?
l
mare draptate are profesorul asta, chiar vroiam sa te intreb ce ai cu mine acum ? cand gatesc, inainte sa pui si comentariul, vezi? si pe oga cine sa-l inteleaga ? , profesorii astia eu una il inteleg pe murat oga ma refer la muzica da?
mihaela99- vip
[quote="mihaela99"]
daaa profesorii astia ... am vazut ca il intelegi si il sustii.. si eu il inteleg... cand a spus si el saracul ca a gasit iar dragostea e iar ranit... iar Hasret e atat de impulsiva ca sigur nu o sa fie singura data cand o sa fie ranit de ea... o sa-si cam ascuta Hasret unghiile pe lui. Partea proasta e ca ea e atat de inocenta ca nici nu-si da seama ce faceanuta1971 a scris:https://www.youtube.com/watch?v=0djuGyISzNE
l
Ultima editare efectuata de catre anuta1971 in Joi 09 Sept 2010, 8:17 pm, editata de 1 ori
anuta1971- vip
Buna seara
La multi ani Anelor si Anutelor !!!!
Anuto sa ne traiesti si sa fii mereu cu zambetul pe buze.
Un buchet de flori pentru tine.
Ce faceti fetelor? Pe cine mai tocati?
pissycutz- vip
Data de inscriere : 05/10/2009
anuta1971 a scris:[
nu e multa .. asta e farmecul ai terminat de gatit?
https://www.youtube.com/watch?v=TR3Vdo5etCQ&ob=av2e
https://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&feature=channel
mai am un picut
https://www.dailymotion.com/video/x38v2w_outlandish-calling-you_music
mihaela99- vip
Multumesc pisi.. cu voi e si greu sa nu fiu cu zambetul pe buze... tu ce crezi pe cine tocam?pissycutz a scris:Buna seara
anuta1971- vip
Pe hoca?
Ma bag si eu?
Ma bag si eu?
pissycutz- vip
daaa pe el...numai Miha mai toaca si zarzavat intre timp gatestepissycutz a scris:Pe hoca?
cum sa nu? ai vreo idee?
anuta1971- vip
pissycutz a scris:Pe hoca?
buna PIssy multi , eu tocam zarzavat , ca oga e la ana bag sama , deh e ziua ei azi , tre sa il dam cu tot nu? :drunken:
Ultima editare efectuata de catre mihaela99 in Joi 09 Sept 2010, 8:22 pm, editata de 1 ori
mihaela99- vip
hoca cu zarzavat .... apetisant de verde
Miha ne chemi sa iti testam zarzavatul?
pissycutz- vip
mihaela99 a scris:
buna PIssy multi , eu tocam zarzavat , ca oga e la ana bag sama , deh e ziua ei azi , tre sa il dam cu tot nu? :drunken:
multi si tie
Doar astazi il dam ca e promotie de maine e al tuturor
Ultima editare efectuata de catre pissycutz in Joi 09 Sept 2010, 8:24 pm, editata de 1 ori
pissycutz- vip
il scoatem din gogosari si il bagam in zarzavat... o sa iasa Murat raupissycutz a scris:hoca cu zarzavat .... apetisant de verde
anuta1971- vip
pissycutz a scris:Pe hoca?
Ma bag si eu?
mai intrebi? ce ai adus? de tocat vreu sa zic? :drunken: , ca de baut vaz ca nu ai adus nik, numa flori , pai ce noi bem flori? :drunken:
mihaela99- vip
anuta1971 a scris:
il scoatem din gogosari si il bagam in zarzavat... o sa iasa Murat rau
va fi Murat murat nu-l lasa in gogosari ca se oteteste
pissycutz- vip
pissycutz a scris:hoca cu zarzavat .... apetisant de verde
da azi vrem sa -ii tocam mararul cupidon , :drunken:
mihaela99- vip
daaaa devine prea acru.. si asa e el cam acru acum tre sa-l indulcim pt Hasretpissycutz a scris:anuta1971 a scris:
il scoatem din gogosari si il bagam in zarzavat... o sa iasa Murat rau
va fi Murat murat nu-l lasa in gogosari ca se oteteste
anuta1971- vip
mama ce viteza aveti
mihaela99- vip
mararul ca e afrodisiac n-am spus eu...Miha si a mai spus ca merge cu buzelemihaela99 a scris:pissycutz a scris:hoca cu zarzavat .... apetisant de verde
da azi vrem sa -ii tocam mararul cupidon , :drunken:
anuta1971- vip
stati sa mai pun si eu ceva in ciorba , macar un pic de bors
mihaela99- vip
mihaela99 a scris:
mai intrebi? ce ai adus? de tocat vreu sa zic? :drunken: , ca de baut vaz ca nu ai adus nik, numa flori , pai ce noi bem flori? :drunken:
gata sefa uite vin cu bauturica
e de ajuns?
nu am tocaturi ... astept si eu, pandesc pe la colturi noutati amma yooooooook
pissycutz- vip
mihaela99 a scris:stati sa mai pun si eu ceva in ciorba , macar un pic de bors
mamaaa ce ciorba o sa iasa... sigur scapi de musafiri
anuta1971- vip
marar ... gogosari ... e clar a venit toamna
mie imi place patrunjelul
mie imi place patrunjelul
pissycutz- vip
mihaela99 a scris:stati sa mai pun si eu ceva in ciorba , macar un pic de bors
si la sfarsit adaugi ingredientul special ? Canselitol?!!
pissycutz- vip
Continut sponsorizat
Pagina 6 din 37 • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Subiecte similare
» 19. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 26 .Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 34. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 43. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 51. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 26 .Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 34. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 43. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
» 51. Gönülçelen -Inima furata - Heart Stealer - General Discussions - Comentarii
Pagina 6 din 37
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum