3.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
+17
costina
andreea90
Admin_dea05
amiraa
alimar
rina-rina
victorelalove
axxa246
michiper68
teodora_roman
Motzişor
pufy2010
lexia
andradamaria
lica54
simi
DENISA
21 participanți
Pagina 17 din 39
Pagina 17 din 39 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 39
Re: 3.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
[color=blue]bună seara dragilor !!!
Episode 2
Ecevit keeps asking Bilal throughout the episode if there is anything that Sari needs to tell him.....Sari keeps telling him he has nothing to say. Sarp is upset later on in the episode when he realizes that Ahu told Ecevit that they were a couple.
The explanation given about this scene in Zeki's voice:
Which is more difficult telling the truth while looking someone that you care about straight in the eye or telling them a lie, when you really want to tell that person to leave and you end up saying do not leave. How long are you going to be able to hide the truth, as you walk down the same streets everyday, you will see the same faces everyday...life is going to get harder and harder this way..you are going to want to scream, yet the other will want things to be back to normal...you are going to be upset because you asked them to leave, they are going to be upset because you asked them to leave....it is going to be like everyone is ganging up on you..you are going to want to run, anywhere, it does not matter...but only you will know that staying is more difficult than leaving..more so when the one that has left is actually still watching you
Sari is telling Ibo to straighten up, but remember Ibo is the sensitive one....I think that Sari is more sensitive than he lets on, Ibo is actually older than Sari but Sari is more dominating. Ibo is emotionally upset over the death of Zeki, Sari wants only to continue with his plan of revenge
Ecevit is determine to only discuss this once, and not have to repeat himself, they have a unpaid debt from 20 years ago, and with the death of Zeki the debt has now resurfaced..he asks are you ready to close this debt...he is asked are you ready he responds I thought about this but I am not a murderer, however this is the first time in 20 years that I can breath...asking him are you ready to risk everything you have the other two have nothing to lose....and Ecevit responds yes...if you notice it is really cold when they are speaking in the warehouse building.....watch Murat when he is speaking you can see smoke from his breath.....building is probably not heated and its been a cold winter.
It seems that each one of them have their 1 target the one that caused them the most abuse in the detention center. Sari of course intends on killing each one of them and he wants to do it at the cemetery where Zeki is buried. Ecevit being a man of the law intends on video taping confessions and prosecuting them with the full intent of the law. Ecevit says he is not a murder, Sari said but you were fine when we killed one of them. Ecevits response is they killed one of use and we retaliated, there will be no further deaths. Ecevits plan is to get the guard "Huseyin" to make the confession, he apparently never abused anyone but stood by and did nothing that is why he is the best choice.
When they meet with Huseyin at first he refuses to talk, but then of course he does. He had called on the others as he did not trust Ecevit, Sari, & Ibo.....but when Ecevit offered to get him medical treatment that is when he told Ecevit to leave explaining this to him and that the bad guys were coming.....
Ahu was apparently orphaned as a child and was initially in a orphanage. She ran away and was raised by the mother (I cannot figure out whose mother this woman is as they all call her 'anne')....
The mother also curses Ecevit's father for his mothers death and asks if he is in touch with his father. So we know that she is not Ecevits mother....
Gurur the police officer first tries to get information from Ecevit involving the shooting then the murder of Zeki. Of course Ecevit does not tell him anything. Gurur puts a trace on the sim card and tracks down Sari, when Ecevit figures this out that is when he puts his own plan into motion.
Ahu and Ecevits conversation is basically how she cannot forgive him for leaving, it took her a long time to forget him, but when he returns everything comes back in a moment.
When he cuts off Gurur, he tells him that he received a call informing him to meet this person, and that is why he cuts off the Gurur and states to him that Zeki was killed while he was in custody of the police, and how does he meaning Ecevit know that Gurur is not a crooked cop....
Ecevit hides Huseyin so that Bilal cannot kill him, as Bilal does not want the truth about the abuse exposed. Ecevit promises not to release the video. He goes to get the video that is when he finds Ahu viewing the video.
2.Bölüm
Zeki : Ne kadar saklayabileceksin ki gerçeği ? Her gün yürüdüğün yollardan geçeceksin,her gün gördüğün yüzlere bakacaksın.Hayat sıkıştırdıkça sıkıştıracak seni.Sen çığlık atmak isticen ; o normale dönmek.Sen gitti diye üzüleceksin ,diğeri git dedin diye. Üstüne üstüne gelecek herkes, bi yere atmak isteyeceksin kendini ,bi yere. Neresi olursa.Yine de bir tek sen bileceksin, kalmak gitmekten daha zor...Hele de giden bi yerlerden seni izliyorsa..
&
Bilal: Kalk lan hadi dükkana gidiyoruz.
İbo: Sarı kötüyüm abi ben .
B: İbo şu haline bak ya , Allah aşkına kim inanır senin benden büyük olduğuna..
İbo: Ama Zeki..
B: Oğlum biraz dik dur, metanetli ol.Ecevit bekliyor dükkanda.
İbo: Zeki diyorum Zeki..
B: Plan yapıcaz yürüsene ..
İbo: Ya Zeki diyorum Zeki..!! Zeki öldü be abi...Valla nereye baksam onu görüyorum ben.Sarı biz yalnız mı bıraktık onu ?
B: Şş bana bak ,ben senin gibi değilim oğlum.Ben öyle düşünüp duramam,oturup ağlayamam ben .Öyle Zeki'nin resmine ,fotoğrafına bakamam.Yapamam oğlum sen biliyorsun ben nasıl bi adamım.Söz ver ? Söz var lan bi daha Zeki'ye ağlamıcan.Onu böyle hatırlamıcaz.Başladığı işi bitiricez, o heriflere cezalarını vericez.Onu öyle hatırlıcaz.Söz ver ,söz ver lan.
İbo: Söz ..söz.. Söz de hiç mi ağlamak yok ?
B: Sen ağla lan .
Zeki: Bazen unutman gerek. Bazen de kendini bişeylerle oyalaman gerek.
&
Ecevit : Kahve ?
İbo: Şerif biz şeyederdik sen niye şey yaptın ya ,canım benim : )
E: Misafir muamalesi yapacaksanız bileyim,ona göre davranayım.
İbo: Estafurullah .
B: Ne misafiri bee ,senin burası.
E: İyi , al o zaman o kürdanı yerden. Gözüme batıyor.
B: Sen hala şey misin öyle , titiz?
E: Nasıl bıraktıysan öyleyim sarı . Sende var mı ?
B: Hee ?
E: Hiç .
&
Ecevit: Şimdi bikere konuşucaz bu işi sonra laf biter.Yirmi sene önceden bi hesabımız vardı.Dün Zeki öldü bu hesap açıldı.Hazır mısınız kapatmaya ?
İbo: Sen hazır mısın asıl ?
Bilal: O ne demek be!
Biz ne kaybedicez oğlum bizi kaybedecek bişeyimiz yok ,biz dalarız ya o ,
he Ecevit? İşin var hayatın ,düzenin.Yapıcan mı gerçekten riske atacak mısın hepsini ?
E: Bu dediklerini kazanmak,bize yaptıklarını unutmak yirmi sene aldı Iska, hatırlamak bi an. Bi baktım kendi elimle sokuyorum silahı adliyeye,kendi elimle veriyorum sarıya.Aklıma geliyor,soruyorum kendime katil miyim ben? Değilim. Ama Allah biliyor , bugün ilk defa nefes aldım ben.Yirmi senedir ilk defa. Bi daha sor şimdi , herşeyi riske atıcam mı? Atıcam kardeşim,atıcam.
Zeki: Mahpusa düşenler iyi bilir , en yakışıklı yalan kendine söylediğindir.
Bilal: Kim bu be ?
Ecevit: Gardiyanlardan,mülayim olan.
İbo: E bişey yapmadı ki o.
E: Aynen.
-
Ecevit: Hüseyin abi. Sarıyı görüyor musun ortalıkta? Arama boşa,kalkmadı bugün yataktan,kötü oldu iyice .İlaçları vermiyor Sait. Verse zaten İrfan..Ben hep kolluyorum ama onl..
Gardiyan: Ne istiyosun benden?
Ecevit: Bişey yemiyor gece ,görsen çok öksürüyor.Gizlice ağlıyor,ben hiçbişey yapamıyorum.Gözümüm içine bakıyor Hüseyin abi ,ilk bana bakar o bişey oldumu.Senden tek isteğim bana vursunlar alışığım ama sarıya bişey yaparlarsa yardım et olur mu?Kendim için bişey istemem,söz.He Hüseyin abi edeceksin di mi yardım , bişey yapacaksın di mi ?
-
Ecevit : Hiçbişey yapmadı..Öyle seyretti. Ama şimdi yapacak.
Bilal: Napıcak ?
E: Huzurevinde calısıyor edirnekapıda.
E: Gidicem o herifler bize naptı anlattırıcam .Kayda alıp dava açıcam.Hepsi cezalarını çekecek.
B: Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu ?
E: Bi şahidimiz olur denemeye değmez mi ? İbo ?
B: Delirdiniz mi ulan siz !
İbo: Abi yavaş .
B: Yaptırmam. O heriflerin bize yaptığını değil mahkeme bi allahın kulu öğrenirse yemin ediyorum çeker vururum kendimi! anladın ?!!
Zeki: Gerçek bazen bela olur başına. Bazen içinde yara vurur seni yollara.Duramadı Ahu , üstünde Ecevit'in suçluluğu,içinde Bilal'in tedirginliği , çıktı yine sokaklara.
Ahu: Çıkar şunu ya! Mafya mısın sen!
-Emrin olur abla.
Zeki: Bazen böyle yüktür gerçek , anlatamadıkça taşırsın omzunda.Bazen tek kurtuluş,peşine düşersin.Bazen de tek tabanca atlarsın üstüne,Allah ne verdiyse..
&
Ecevit: İçerde bize ne yaptılar hepsini gördün.
Gardiyan: Ben bişey yapmadım.
Ecevit: Aynen gördün ,duydun ..hiçbişey yapmadın.Ama şimdi yapıcaksın.Hepsini anlatacaksın mahkemede.
Bilal: anlatırsan kafana sıkarım.
Ecevit: Anlatmazsan mahkemelerde süründürürüm.
İbo: Abi herifin önünde yapmasanız.
Ecevit: Konuşacaksın.
Bilal: Sakın!!
Gardiyan: Ben bişey görmedim ,duymadım .Hatırlamıyorum sizi.
Ecevit: Ben çok iyi hatırlıyorum ama Hüseyin Abi!! Bu bakışını hiç unutmuyorum mesela bak.Hatırlatayım mı sana da ? 1992 ,bayram sabahı geldim sana,yardım et dedim.Bu herif için .Aynı gece daha, sen ne yaptın ? Hatırlatayım mı ?!!
..
Gardiyan: Terfi ettireceğiz dediler.Hiç ama böyle adın gelmeyecek kulağımıza,olaya falan karışmayacaksın ,öyle bir yıl geçir.Biz seni memur yapacagız dediler.
Bilal: Ha bu mu yani , memur olacan diye yani ha ?!!
..
&
Bilal: Sağol.
Ecevit: Niye.?
B: Gitmişsin ya herife benim için.Yapma be şeriif.
E: Sarıı.
B: Herif zaten nalları gidecek,gebersin gitsin.Vazgeç şu Hüseyin'i konuşturmaktan.Kafalarına sıkalım bitsin bu iş.
E: Tamam.Hepsini vuralım.
B: Heh. ( : D )
E: Biz napıcaz sonra??
B: Allah allaah.Hüseyin konuşunca ben napıcam sonra? Mahallede,Kuyudibinde ,ne diyecekler bana?Yook.Yok olmaz.Olmaz.Ne yap et bu işi çöz.Kimse konuşmayacak, kimse bilmeyecek ,söz mü ? Söz ver bana?
Gurur: Katil vurmuş ,polis yakalamış,savcı kesmiş,gardiyan tam pişirecek avukat atlamış hani bana hani bana.Ertesi gün de hoop al sana katil dışarda.
Ecevit: Suçlu aklayan avukatlardan değilim Gurur Bey.Suçsuzu azad ederim.işim o .
G: Zeki suçsuzdu yani.Avukatı olduğunuza göre.
E: Ya da çok önemli bi sebebi vardı.
G: Ecevit Bey bu Zeki meselesi size biraz fazla dokunmuş galiba.
E: Alışık değilim ,müvekkillerim genelde yaşar.
G: Peki siz gene de evraklarda falan birşey yakalarsanız haberim olsun,gerçi ben bu işi bikaç güne çözerim ama.Özcan'ın Zeki ile bi bağlantısı var önce onu çözmem lazım.Bileyim yani cinayetlerin devamı gelecekse..
E: Bi dakka. Nerden çıkardınız devamının geleceğini.
G: Ha , katil söyledi. Ya adam Özcan'ı vurmuş ,ondan sonra İrfan'a demiş ki seni de öldüreceğim.Hem de neyle ? Özcan'ın cep telefonu ile.Ya güzel ipucu di mi ?
E: Çok güzel.
G: Kibir işte Ecevit Bey , ne beceriksizlik ,ne öfke ,ne şans.Hiçbiri.Bi katili yakalatan her zaman kibirdir.
&
Ahu: Nerdesin Bilal ya nerdesin ?
..
Bilal: İbo napıyosun oğlum sen ?
İbo : Hiç şey yapıyorum ,şimdi bu herif hasta ya , ben dedim buna buz biraz.ölür mölür başımıza kalır diye korktum ondan.
Bilal: Yürügit bana yalan söyleme.Acıdın di mi ? O sana acıdı mı İbo,o bize acıdı mı ?
..
İbo: Al bunu yarana koy. Koy onu buz o ,koy.Hiç sevmiyorum seni ha.Valla.Koy buzu,ağrır yoksa. (ah iboo. )
&
Ecevit: Vay be hiç zaman geçmemiş sanki.
Bilal: Geçse nolur oğlum .Bin yıl geçse kardeşiz biz.
E: Öyle de ben yokken bi sürü şey olmuştur şimdi.Anlatsanıza arayı kapayayım biraz.
B: Sen yokken.
E: E kardeş değil miyiz biz , bişey olsa benden saklamazsanız he sarı ?
B: Heraldee.Sen yokken işte dükkan açtık biz ticaret adamı olduk artık icabında.
E: Başka?
İbo: Araba aldık, oov fena. : )
E: Oo iyiymiş.Başka?
B: Başka başka başka , yook başka bişey yok.
E: Ben duydum ama bişey?Bilek güreşi yapmıyomuşsunuz artık.
B: Hah yanlış duymuşssun aga , yapıyoz yapıyoz da yenilmiyoz artık .
Gel alayım ifadeni ,gel.
E: Bi yerden başlayayım ben,polisi soruyodun demin.
B: Boşver aga polisi .demedin mi ..
E: Di mi yok bizim korkacak bişeyimiz.
B: Yok.
E: Bi ipucu falan bırakmadık arkamızda
B: Bırakmadık.
E: Olsa çünkü derdin sen bana.
B: Derdim.
E: E çünkü kardeşiz biz ,bin yıl geçsin kardeşiz di mi ?
B: Öyleyiz dedik ya.
E: Sen yapsan bişey saklamazsın benden di mi?
B: Ne diyon aga sen ?!
E: Saklamadın mı ?!!
B: Saklamadım!!
E: Kim konuştu o zaman İrfan'la ??
B: Aa konuştuysak konuştuk ,hesap mı vericez!
E: Delirdin mi sen ,polisten öğreniyorum ulan irfanla konustuğunu.
İbo: Polis mi ?
E: Tanıstırayım 'Gurur Kutay' .Organize.Sen nasıl kafana göre ipucu bırakırsın arkanda?
B: Bırakmadım ,telefonu aldım kırdım attım.Kart burda.
E: Ver şu kartı ver.
B: Emredersin.
E: Tamam , bu iş bu kadar.
B: Eceviit!! Dur bi dur.
E: Vericen mi kartı ?
B: Ya dünkü çocuk muamelesi yapma bana. Ben de biliyorum o kartın bi gün bi işe yarayacağını.
E: Bi b.k bildiğin yok ,daha en başından yalan dolansın sarı.Hepimizi yakalatmadan bitirecem bu işi.
B: Ha bıraktım diyosun yani ha ,boşuna öldü ha Zeki , biz onca sena boşuna çektik.
E: Elli tane yalan söylemeden önce düşünecektin onu.
B: Ne ellisi lan ? Ne zaman yalan söyledim ben sana!!
İbo: Abi bi durun Allah aşkına konuşalım.
E: Sordum ulan sana sen de her defasında gözümün içine baka baka yalan söyledim hala da söylüyosun.Bu iş bitti Sarı,Hüseyin e gidiyorum ben.
B: Sana bişey diyim mi bence sen haklısın kardeşim.Bence sen defol git.Hani gittin ya seneler önce biz bu kadarken.Dönmedin ya geri , bu çocuğun bana ihtiyacı var demedin ya ,bu çocuk bana abi dedi demedin ya, yalnız mı hasta mı bişeye ihtiyacı var mı diye düşünmedin ya hiç ,kendini kurtardın ya bizi satıp , işte aynı öyle ... olup gittin ya .Niye gittin??!!İşte öyle defol git, sen defol git!
E: Hoşçakal arkadaşım , sana mutluluklar..Ahu'yla..
&
Ahu: Vakkas . Ben çıkıyorum.
V: Nereye ya ? Kapının önünde çekirdek yerdik , şiir falan okurdum.
Ahu: Sen yine mi şiir yazdın ya ?
V: Yazdım tabii . Hem de bu sefer akrostişli .Ahu , Aşkından alev alev yanar oldun,hala yaşın küçük diye susturdun , ulan Ahu ben senin gibi kadını : )
Ahu: Vakkaaas!
V: Olmadı mı ? Ben sen üzgünsün diye şeyetim.
Ahu: Ayy üzgün falan değilim ya ,nolur herkes aynı şeyi söylüyor.Bi rahat bırakın beni.
V: O yaptı di mi , o sarı belası yaptı .Göstericem ben ona.
Ahu: Haa göster de sonra ye dayağı otur. Bişey yapmadı o , masum.
&
B: Sen mi söyledin Ecevit'e ?
Ahu: Nee ?
B: Sen mi söyledin Ecevit'e??
Ahu: Ben söyledim. İyi yaptım , çok da iyi yaptım .istemiyorum burda.
B: Başardın ,defoldu gitti Ecevit .Mutlu musun rahatladın mı ? Anlamıyosunuz lan,sıkı dur Bilal,arkanı kolla Bilal , vazgecme Bilal ,saldır Bilal ,bi dur bilal bi dur allah askına bi dur Bilal , birine de güven be Bilal,birine de sırtına yasla.Gelmişti ,Ecevit gelmişti sırtımı yaslıcaktım bi kere bi nefes alacaktım be Ahu.Niye ,niye beklemedin . ben söyleyecektim niye beklemedin .
Ahu: Çünkü . çünkü yine..
Zeki: Anlattı Hüseyin.Çocukluğumuzu bizden alan adamları anlattı.
En yakınlarımızın bile bilmediği , biz dört çocuk bağrımıza sakladığımız ne varsa anlattı.
Ahu: Ecevit geldi.
Ümran anne: Ecevit mi geldi ?
Ahu: Geldi.
Bilal: Eceviiit!!
İbo: Noluyo oğlum ?
Bilal: Ecevit'i almış İrfan.
İbo: Napıcaz ?
Ecevit: Burdayım burda,korkma.
B: Allah seni..
İbo: Ağlarım ama haa.
E: Defol git diyodun demin.
B: Şş sus sus deme öyle.Onu sonra konuşucaz.
İbo: Peki bu İrfan nasıl gelmiş Hüseyin mi çağırmış?
E: Korkmuş hapse düşecek diye , İrfan ı üstümüze salıp kurtulmak istemiş.Ama çok geç ben alacagımı aldım.
..
Gardiyan: Korktum ben ,hapse atacaklar diye korktum,affedin beni.Anlattım işte herşeyi bırakın beni gideyim.
İbo: Haa bak bakim,bak bakiiim gerizekalı mı yazıyor burda ? Buz koydum ulan ben senin yarana.Şimdi İrfan'a gitmeyeceğin ne malum,yok ben bağlıcam seni.
Bilal: Şeriif bi gelsene konuşalım senle. Benim sana bişey demem gerek.Ahu..
Ecevit: Sırası değil şimdi.Hüseyin burda.
Bilal: ... Ya ben senle bozuk olamam aga,diyemedim e söyleyemedim işte.Sen Ahu'yla.
E: Geçmiş gitmiş ,yirmi sene olmuş.
B: Di mi .
E: Tabii.E hatta sevindim bile.
B: Harbi mi ?
E: Tabi oğlum , biriniz kardeş öbürü de öyle bişey işte.Seviyorsanız..
B: Sevmek ne be ölüyorum ulan, ölüyorum.
E: Gerizekalı.
B: İyi o zaman bu şeyi de kaydı da vermiyoruz.
E: Orda dur.Adam öldürmem , dedim sana.O kartı da ver şimdiKanun adamıyım ben aldım kaydı ,atarım hepsini içeri biter.
B: Tamam be tamam.Kardeş değil miydik biz senle?
E: Hala öyleyiz.
B: İyi ya işte tamam o zaman nolur bak o zaman iki dakka bi uzayalım şurdan.
E: Uzayalım ? irfan peşimizde nereye ? Hadi polisi atlattık diyelim,beş yıl sonra sabıka kaydı da siliniyor, şimdi hepsini sildim .İrfan da şıp diye bulamaz bizi ,İrfan bu herifin peşin düşmeyecek mi ? Bu adam nolucak burda mı bırakıcaz ?
B: Dur bee bi dakka dur tamam,sakin. ne bu be, patır patır.. İki dakka ya.bi hatırlayalım kimdik biz neydik . Sen ben Ahu ıska yanık.Sen de bi hatırla öyle ver kararını.
&
Ahu: İşte öyle Ümran anne.kovdum Ecevit'i.git dedim.
Ümran: Gitti mi ?
Ahu: Hımm gitmiş , Bilal öyle dedi.
Ümran: İçin rahat etti mi ?
Ahu: Evet, rahat..
Ümran: Hani şimdi çocuk kapıdan çıksa gelse üzülecen yani .
Ahu: Sen de benim ağzımdan laf alacan yani . : )
Ümran: Ayy, herşeyi de bilir ,laf ebesi.
&
Ecevit: Hiç değişmemiş .
Bilal: Yok , yasakladı devlet.Ümran anne tarihi eser sayılıyor ya.
İbo: Annee. anneeee.
Ümran: Aa ne bağırıyor bu oğlan be ,dur bakiim. Ecevit !
Ahu: Haa yedim ben.
Ümran: Kız vallahi o .Komşulaaar komşular, Ecevit im geldiii .
Zeki: İstediğini yap arkadaş,gerçek dediğin gözünün önünde değil de kalbinin içindeyse eğer inkar edemezsin. Karanlığın içinde seni bekler gerçek. Sokaklarda arama boşuna, bi yere kaçtığı yok gerçeğin , iyi bakarsan ille görürsün.
Bilal: Barışalım mı artık , he bi bak bana he.
Ahu: : )
B: Küçük ceylanım benim
İbo: Küçük ceylana bak bak he
Ümran: Nerden çıktı o şimdi , küçük ceylan.
Bilal: Nediyoduk ,öyle demiyo muyduk lan bambi mi diyoduk. : )
İbo: He kim diyodu onu : )
..
-Büyük kaza olmuş , zincirleme.
Zeki: Herkes unutsa bile tek bir kişi hatırlıyorsa ordadır gerçekler.
Ahu: Annem nerde ,annemle babamı istiyorum ben.
..
Ahu: Götürme beni oraya nolur.Annem geri döner belki , annem bırakmaz beni , bırakır mı ?
Zeki: Bi yetimhane küçük bi kız çocuğunu yutabilir belki ama gerçekleri asla.
Bilal: Merhaba küçük ceylan , ben de küçük Emrah.
İbo: Küçük Ceylan bize bi şarkı söylesene.: D
Ecevit: !
İbo: Ne be kızla oynamam ben ,hayatta oynamam ben kızla.
Ecevit : Benim adım Ecevit, ben senle oynarım.
Zeki: Bi daha yetimhanede kalmadı Ahu.Onun evi bütün mahalleydi artık.Kuyudibi kucak açtı bu kimsesiz çocuguna.Yavaş yavaş ve kendiliğinden bütün mahallenin evladı oldu Ahu.Sokakta değilde nebileyim evinin salonunda dolaşır gibi yürüdü mahallede.Vicdan borcu başka borca benzemezdi çünkü ,mahalleye borcunu ödedi Ahu.NE olursa olsun o mahalleden hiç çıkmadı.
..
Ecevit: İyi misin ? Ahu niye kaçıyosun benden ?
Ahu: Git dedim niye gelip duruyorsun.
E: Niye istmiyosun beni her defasında çocuk gibi kovuyosun.
Ahu: Hiç bi fikrin yok dimi ,sen gidince bana noldu hiç bi fikrin yok
E: Var , hep düşündüm ben seni .
A: Öyle mi ? Niye gittin o zaman ? şimdi niye geri geldin ?
E: Söyleyemem .
A: Çok güzel. Git o zaman. Gitsene.Ben öyle hiçbişey olmamış gibi davranamam.Onlar gibi ziller de takmam Ecevit geldi diye.Onlar bilmiyor, ben biliyorum.Yine aynı şey olacak di mi ,yine hayatımızın tam ortasına düşeceksin,herşeyi hallediceksin , ustumuzden yükler alacaksın.Sana alışıcaz güvenicez,sensiz yapamıyor olucaz..Sonra çekip gidiceksin.
E: Nerden biliyosun çekip gidiceğimi ? Belki bi daha hiç gitmicem.
A: E daha da kötü ya Ecevit.Bi tek hala sen görüyosun benim içimi.Kimse hatırlamıyor içerden bi tek sen hatırlıyorsun.Ecevit haksızlık ..Ben seni unutmak için çok uğraştım ama bi an tek bi an.. herşeyi baştan hatırlıyorum.Herkes için haksızlık.
Zeki: Haklıysa karşındaki gidicen arkadaş , çünkü ayrılık öldürmez insanı ama gerçekler öldürür.
&
Ecevit: O kadar mı istiyosun kimse bilmesin ? Kendini öldürtecek kadar mı ?
Bilal: Bişey daha var.. Biliyodum yetişeceğini.
E: Nerden biliyodun?
B: Çünkü Şerifsin sen.
B: Evet , şimdi napıyoruz Şerif.Vermicen di mi kaydı ?
E: Adam öldürmem.
B: Tamam.
E: Arkamdan iş çevirmiceksin .
B: Söz.
E: Planı ben kurucam.Nasıl intikam alacağımıza ben karar vericem.
B: Eyvallah.
E: Sözümden çıktığın an bu iş biter.
B: Tamam lan tamam,vermicen di mi kaydı kimse bilmicek yani.
E: Bi de senden mi olucam lan , vermicem tabii.
Bilal: Önce kimi vuruyoduk şimdi ?
Ecevit: İbo sen bu herifi götürüp eve kapat , ben de kaydı alayım emniyetten bekliyorlar.
Bilal:
İbo:
Ecevit: hehe hehehe
Zeki: Gerçek ölümsüzdür arkadaş ,istediğin kadar göm yeniden doğar hiç ummadığın bi kalpte.
tüm bölümü yazmış olmamdan korkuyorum şuan.
ama dizi yapmış adamlar hani
cevit: Ahu neden kaçıyorsun benden?
Ahu: Git dedim neden gelip duruyorsun?
Ecevit: Niye istemiyorsun beni? her defasında çocuk gibi kovuyorsun.
Ahu: Hiç bi fikrin yok dimi? Sen gidince bana noldu hiç bi fikrin yok!
Ecevit: Var! hep düşündüm ben seni..
Ahu: Öyle mi? Niye gittin o zaman? Şimdi niye geri geldin?
Ecevit: Söyleyemem
Ahu: Çok güzel.. Git o zaman.. Gitsene! Ben öyle hiçbir şey olmamış gibi davranamam.. Onlar bilmiyo ben biliyorum.. Yine aynı şey olacak dimi? Yine hayatımızın tam ortasına düşüceksin herşeyi hallediceksin, üstümüzden yükler alıcaksın, sana alışıcaz güvenicez sensiz yapamıyor olucaz sonra çekip gidiceksin!
Ecevit: Nerden biliyorsun çekip gideceğimi?! belki bir daha hiç gitmicem..
Ahu: Daha da kötü ya Ecevit! Bi tek hala sen görüyorsun benim içimi! Kimse hatırlamıyor içerden bi tek sen hatırlıyorsun..Ecevit haksızlık..
Ben seni unutmak için çok uğraştım.. ama bir an.. tek bir an..
Ecevit:Başka adam öldürmek yok!
Bilal: İyi napıcaz hakaret mi edicez?!
Bilal: (Kapıyı kırdıktan sonra)Ne var sen kırarken iyiydi.İrfan:özcannnnn!
Bilal:Bağırma lan!Bilal:Herif zaten nalları dikecek gebersin gitsin kafalarına sıkalım bitsin bu iş
Ecevit:Tamam hepsini vuralım biz napıcaz sonra?
Bilal: Allah Allah, Hüseyin konuşunca ben napıcam sonra?
Ecevit:Hepisini anlatıcan mahkemede..
Bilal:Anlatırsan kafana sıkarım
!Ecevit: Anlatmazsa mahkemelerde süründürürüm!İbo:Abi yapmasanız adamın önünde.."Sıkı dur Bilal, arkanı kolla Bilal, vazgeçme Bilal, Saldır Bilal bir dur bilal Allah aşkına bir dur Bilal! Birinede güven be Bilal birinede sırtını yasla! Gelmişti..
Ecevit gelmişti.. Sırtımı yaslicaktım bir kere bi nefes alıcaktım!"
Bilal: Biliyordum yetişeceğini..
Ecevit: Nerden biliyordun?Bilal: Çünkü şerifsin sen!
Episode 2
Ecevit keeps asking Bilal throughout the episode if there is anything that Sari needs to tell him.....Sari keeps telling him he has nothing to say. Sarp is upset later on in the episode when he realizes that Ahu told Ecevit that they were a couple.
The explanation given about this scene in Zeki's voice:
Which is more difficult telling the truth while looking someone that you care about straight in the eye or telling them a lie, when you really want to tell that person to leave and you end up saying do not leave. How long are you going to be able to hide the truth, as you walk down the same streets everyday, you will see the same faces everyday...life is going to get harder and harder this way..you are going to want to scream, yet the other will want things to be back to normal...you are going to be upset because you asked them to leave, they are going to be upset because you asked them to leave....it is going to be like everyone is ganging up on you..you are going to want to run, anywhere, it does not matter...but only you will know that staying is more difficult than leaving..more so when the one that has left is actually still watching you
Sari is telling Ibo to straighten up, but remember Ibo is the sensitive one....I think that Sari is more sensitive than he lets on, Ibo is actually older than Sari but Sari is more dominating. Ibo is emotionally upset over the death of Zeki, Sari wants only to continue with his plan of revenge
Ecevit is determine to only discuss this once, and not have to repeat himself, they have a unpaid debt from 20 years ago, and with the death of Zeki the debt has now resurfaced..he asks are you ready to close this debt...he is asked are you ready he responds I thought about this but I am not a murderer, however this is the first time in 20 years that I can breath...asking him are you ready to risk everything you have the other two have nothing to lose....and Ecevit responds yes...if you notice it is really cold when they are speaking in the warehouse building.....watch Murat when he is speaking you can see smoke from his breath.....building is probably not heated and its been a cold winter.
It seems that each one of them have their 1 target the one that caused them the most abuse in the detention center. Sari of course intends on killing each one of them and he wants to do it at the cemetery where Zeki is buried. Ecevit being a man of the law intends on video taping confessions and prosecuting them with the full intent of the law. Ecevit says he is not a murder, Sari said but you were fine when we killed one of them. Ecevits response is they killed one of use and we retaliated, there will be no further deaths. Ecevits plan is to get the guard "Huseyin" to make the confession, he apparently never abused anyone but stood by and did nothing that is why he is the best choice.
When they meet with Huseyin at first he refuses to talk, but then of course he does. He had called on the others as he did not trust Ecevit, Sari, & Ibo.....but when Ecevit offered to get him medical treatment that is when he told Ecevit to leave explaining this to him and that the bad guys were coming.....
Ahu was apparently orphaned as a child and was initially in a orphanage. She ran away and was raised by the mother (I cannot figure out whose mother this woman is as they all call her 'anne')....
The mother also curses Ecevit's father for his mothers death and asks if he is in touch with his father. So we know that she is not Ecevits mother....
Gurur the police officer first tries to get information from Ecevit involving the shooting then the murder of Zeki. Of course Ecevit does not tell him anything. Gurur puts a trace on the sim card and tracks down Sari, when Ecevit figures this out that is when he puts his own plan into motion.
Ahu and Ecevits conversation is basically how she cannot forgive him for leaving, it took her a long time to forget him, but when he returns everything comes back in a moment.
When he cuts off Gurur, he tells him that he received a call informing him to meet this person, and that is why he cuts off the Gurur and states to him that Zeki was killed while he was in custody of the police, and how does he meaning Ecevit know that Gurur is not a crooked cop....
Ecevit hides Huseyin so that Bilal cannot kill him, as Bilal does not want the truth about the abuse exposed. Ecevit promises not to release the video. He goes to get the video that is when he finds Ahu viewing the video.
2.Bölüm
&
Bilal: Kalk lan hadi dükkana gidiyoruz.
İbo: Sarı kötüyüm abi ben .
B: İbo şu haline bak ya , Allah aşkına kim inanır senin benden büyük olduğuna..
İbo: Ama Zeki..
B: Oğlum biraz dik dur, metanetli ol.Ecevit bekliyor dükkanda.
İbo: Zeki diyorum Zeki..
B: Plan yapıcaz yürüsene ..
İbo: Ya Zeki diyorum Zeki..!! Zeki öldü be abi...Valla nereye baksam onu görüyorum ben.Sarı biz yalnız mı bıraktık onu ?
B: Şş bana bak ,ben senin gibi değilim oğlum.Ben öyle düşünüp duramam,oturup ağlayamam ben .Öyle Zeki'nin resmine ,fotoğrafına bakamam.Yapamam oğlum sen biliyorsun ben nasıl bi adamım.Söz ver ? Söz var lan bi daha Zeki'ye ağlamıcan.Onu böyle hatırlamıcaz.Başladığı işi bitiricez, o heriflere cezalarını vericez.Onu öyle hatırlıcaz.Söz ver ,söz ver lan.
İbo: Söz ..söz.. Söz de hiç mi ağlamak yok ?
B: Sen ağla lan .
Zeki: Bazen unutman gerek. Bazen de kendini bişeylerle oyalaman gerek.
&
Ecevit : Kahve ?
İbo: Şerif biz şeyederdik sen niye şey yaptın ya ,canım benim : )
E: Misafir muamalesi yapacaksanız bileyim,ona göre davranayım.
İbo: Estafurullah .
B: Ne misafiri bee ,senin burası.
E: İyi , al o zaman o kürdanı yerden. Gözüme batıyor.
B: Sen hala şey misin öyle , titiz?
E: Nasıl bıraktıysan öyleyim sarı . Sende var mı ?
E: Hiç .
&
Ecevit: Şimdi bikere konuşucaz bu işi sonra laf biter.Yirmi sene önceden bi hesabımız vardı.Dün Zeki öldü bu hesap açıldı.Hazır mısınız kapatmaya ?
İbo: Sen hazır mısın asıl ?
Bilal: O ne demek be!
Biz ne kaybedicez oğlum bizi kaybedecek bişeyimiz yok ,biz dalarız ya o ,
he Ecevit? İşin var hayatın ,düzenin.Yapıcan mı gerçekten riske atacak mısın hepsini ?
E: Bu dediklerini kazanmak,bize yaptıklarını unutmak yirmi sene aldı Iska, hatırlamak bi an. Bi baktım kendi elimle sokuyorum silahı adliyeye,kendi elimle veriyorum sarıya.Aklıma geliyor,soruyorum kendime katil miyim ben? Değilim. Ama Allah biliyor , bugün ilk defa nefes aldım ben.Yirmi senedir ilk defa. Bi daha sor şimdi , herşeyi riske atıcam mı? Atıcam kardeşim,atıcam.
Zeki: Mahpusa düşenler iyi bilir , en yakışıklı yalan kendine söylediğindir.
Bilal: Kim bu be ?
Ecevit: Gardiyanlardan,mülayim olan.
İbo: E bişey yapmadı ki o.
E: Aynen.
-
Ecevit: Hüseyin abi. Sarıyı görüyor musun ortalıkta? Arama boşa,kalkmadı bugün yataktan,kötü oldu iyice .İlaçları vermiyor Sait. Verse zaten İrfan..Ben hep kolluyorum ama onl..
Gardiyan: Ne istiyosun benden?
Ecevit: Bişey yemiyor gece ,görsen çok öksürüyor.Gizlice ağlıyor,ben hiçbişey yapamıyorum.Gözümüm içine bakıyor Hüseyin abi ,ilk bana bakar o bişey oldumu.Senden tek isteğim bana vursunlar alışığım ama sarıya bişey yaparlarsa yardım et olur mu?Kendim için bişey istemem,söz.He Hüseyin abi edeceksin di mi yardım , bişey yapacaksın di mi ?
-
Ecevit : Hiçbişey yapmadı..Öyle seyretti. Ama şimdi yapacak.
Bilal: Napıcak ?
E: Huzurevinde calısıyor edirnekapıda.
E: Gidicem o herifler bize naptı anlattırıcam .Kayda alıp dava açıcam.Hepsi cezalarını çekecek.
B: Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu ?
E: Bi şahidimiz olur denemeye değmez mi ? İbo ?
B: Delirdiniz mi ulan siz !
İbo: Abi yavaş .
B: Yaptırmam. O heriflerin bize yaptığını değil mahkeme bi allahın kulu öğrenirse yemin ediyorum çeker vururum kendimi! anladın ?!!
Zeki: Gerçek bazen bela olur başına. Bazen içinde yara vurur seni yollara.Duramadı Ahu , üstünde Ecevit'in suçluluğu,içinde Bilal'in tedirginliği , çıktı yine sokaklara.
Ahu: Çıkar şunu ya! Mafya mısın sen!
-Emrin olur abla.
Zeki: Bazen böyle yüktür gerçek , anlatamadıkça taşırsın omzunda.Bazen tek kurtuluş,peşine düşersin.Bazen de tek tabanca atlarsın üstüne,Allah ne verdiyse..
&
Ecevit: İçerde bize ne yaptılar hepsini gördün.
Gardiyan: Ben bişey yapmadım.
Ecevit: Aynen gördün ,duydun ..hiçbişey yapmadın.Ama şimdi yapıcaksın.Hepsini anlatacaksın mahkemede.
Bilal: anlatırsan kafana sıkarım.
Ecevit: Anlatmazsan mahkemelerde süründürürüm.
İbo: Abi herifin önünde yapmasanız.
Ecevit: Konuşacaksın.
Bilal: Sakın!!
Gardiyan: Ben bişey görmedim ,duymadım .Hatırlamıyorum sizi.
Ecevit: Ben çok iyi hatırlıyorum ama Hüseyin Abi!! Bu bakışını hiç unutmuyorum mesela bak.Hatırlatayım mı sana da ? 1992 ,bayram sabahı geldim sana,yardım et dedim.Bu herif için .Aynı gece daha, sen ne yaptın ? Hatırlatayım mı ?!!
..
Gardiyan: Terfi ettireceğiz dediler.Hiç ama böyle adın gelmeyecek kulağımıza,olaya falan karışmayacaksın ,öyle bir yıl geçir.Biz seni memur yapacagız dediler.
Bilal: Ha bu mu yani , memur olacan diye yani ha ?!!
..
&
Bilal: Sağol.
Ecevit: Niye.?
B: Gitmişsin ya herife benim için.Yapma be şeriif.
E: Sarıı.
B: Herif zaten nalları gidecek,gebersin gitsin.Vazgeç şu Hüseyin'i konuşturmaktan.Kafalarına sıkalım bitsin bu iş.
E: Tamam.Hepsini vuralım.
B: Heh. ( : D )
E: Biz napıcaz sonra??
B: Allah allaah.Hüseyin konuşunca ben napıcam sonra? Mahallede,Kuyudibinde ,ne diyecekler bana?Yook.Yok olmaz.Olmaz.Ne yap et bu işi çöz.Kimse konuşmayacak, kimse bilmeyecek ,söz mü ? Söz ver bana?
Gurur: Katil vurmuş ,polis yakalamış,savcı kesmiş,gardiyan tam pişirecek avukat atlamış hani bana hani bana.Ertesi gün de hoop al sana katil dışarda.
Ecevit: Suçlu aklayan avukatlardan değilim Gurur Bey.Suçsuzu azad ederim.işim o .
G: Zeki suçsuzdu yani.Avukatı olduğunuza göre.
E: Ya da çok önemli bi sebebi vardı.
G: Ecevit Bey bu Zeki meselesi size biraz fazla dokunmuş galiba.
E: Alışık değilim ,müvekkillerim genelde yaşar.
G: Peki siz gene de evraklarda falan birşey yakalarsanız haberim olsun,gerçi ben bu işi bikaç güne çözerim ama.Özcan'ın Zeki ile bi bağlantısı var önce onu çözmem lazım.Bileyim yani cinayetlerin devamı gelecekse..
E: Bi dakka. Nerden çıkardınız devamının geleceğini.
G: Ha , katil söyledi. Ya adam Özcan'ı vurmuş ,ondan sonra İrfan'a demiş ki seni de öldüreceğim.Hem de neyle ? Özcan'ın cep telefonu ile.Ya güzel ipucu di mi ?
E: Çok güzel.
G: Kibir işte Ecevit Bey , ne beceriksizlik ,ne öfke ,ne şans.Hiçbiri.Bi katili yakalatan her zaman kibirdir.
&
Ahu: Nerdesin Bilal ya nerdesin ?
..
Bilal: İbo napıyosun oğlum sen ?
İbo : Hiç şey yapıyorum ,şimdi bu herif hasta ya , ben dedim buna buz biraz.ölür mölür başımıza kalır diye korktum ondan.
Bilal: Yürügit bana yalan söyleme.Acıdın di mi ? O sana acıdı mı İbo,o bize acıdı mı ?
..
İbo: Al bunu yarana koy. Koy onu buz o ,koy.Hiç sevmiyorum seni ha.Valla.Koy buzu,ağrır yoksa. (ah iboo. )
&
Ecevit: Vay be hiç zaman geçmemiş sanki.
Bilal: Geçse nolur oğlum .Bin yıl geçse kardeşiz biz.
E: Öyle de ben yokken bi sürü şey olmuştur şimdi.Anlatsanıza arayı kapayayım biraz.
B: Sen yokken.
E: E kardeş değil miyiz biz , bişey olsa benden saklamazsanız he sarı ?
B: Heraldee.Sen yokken işte dükkan açtık biz ticaret adamı olduk artık icabında.
E: Başka?
İbo: Araba aldık, oov fena. : )
E: Oo iyiymiş.Başka?
B: Başka başka başka , yook başka bişey yok.
E: Ben duydum ama bişey?Bilek güreşi yapmıyomuşsunuz artık.
B: Hah yanlış duymuşssun aga , yapıyoz yapıyoz da yenilmiyoz artık .
Gel alayım ifadeni ,gel.
E: Bi yerden başlayayım ben,polisi soruyodun demin.
B: Boşver aga polisi .demedin mi ..
E: Di mi yok bizim korkacak bişeyimiz.
B: Yok.
E: Bi ipucu falan bırakmadık arkamızda
B: Bırakmadık.
E: Olsa çünkü derdin sen bana.
B: Derdim.
E: E çünkü kardeşiz biz ,bin yıl geçsin kardeşiz di mi ?
B: Öyleyiz dedik ya.
E: Sen yapsan bişey saklamazsın benden di mi?
B: Ne diyon aga sen ?!
E: Saklamadın mı ?!!
B: Saklamadım!!
E: Kim konuştu o zaman İrfan'la ??
B: Aa konuştuysak konuştuk ,hesap mı vericez!
E: Delirdin mi sen ,polisten öğreniyorum ulan irfanla konustuğunu.
İbo: Polis mi ?
E: Tanıstırayım 'Gurur Kutay' .Organize.Sen nasıl kafana göre ipucu bırakırsın arkanda?
B: Bırakmadım ,telefonu aldım kırdım attım.Kart burda.
E: Ver şu kartı ver.
B: Emredersin.
E: Tamam , bu iş bu kadar.
B: Eceviit!! Dur bi dur.
E: Vericen mi kartı ?
B: Ya dünkü çocuk muamelesi yapma bana. Ben de biliyorum o kartın bi gün bi işe yarayacağını.
E: Bi b.k bildiğin yok ,daha en başından yalan dolansın sarı.Hepimizi yakalatmadan bitirecem bu işi.
B: Ha bıraktım diyosun yani ha ,boşuna öldü ha Zeki , biz onca sena boşuna çektik.
E: Elli tane yalan söylemeden önce düşünecektin onu.
B: Ne ellisi lan ? Ne zaman yalan söyledim ben sana!!
İbo: Abi bi durun Allah aşkına konuşalım.
E: Sordum ulan sana sen de her defasında gözümün içine baka baka yalan söyledim hala da söylüyosun.Bu iş bitti Sarı,Hüseyin e gidiyorum ben.
B: Sana bişey diyim mi bence sen haklısın kardeşim.Bence sen defol git.Hani gittin ya seneler önce biz bu kadarken.Dönmedin ya geri , bu çocuğun bana ihtiyacı var demedin ya ,bu çocuk bana abi dedi demedin ya, yalnız mı hasta mı bişeye ihtiyacı var mı diye düşünmedin ya hiç ,kendini kurtardın ya bizi satıp , işte aynı öyle ... olup gittin ya .Niye gittin??!!İşte öyle defol git, sen defol git!
E: Hoşçakal arkadaşım , sana mutluluklar..Ahu'yla..
&
Ahu: Vakkas . Ben çıkıyorum.
V: Nereye ya ? Kapının önünde çekirdek yerdik , şiir falan okurdum.
Ahu: Sen yine mi şiir yazdın ya ?
V: Yazdım tabii . Hem de bu sefer akrostişli .Ahu , Aşkından alev alev yanar oldun,hala yaşın küçük diye susturdun , ulan Ahu ben senin gibi kadını : )
Ahu: Vakkaaas!
V: Olmadı mı ? Ben sen üzgünsün diye şeyetim.
Ahu: Ayy üzgün falan değilim ya ,nolur herkes aynı şeyi söylüyor.Bi rahat bırakın beni.
V: O yaptı di mi , o sarı belası yaptı .Göstericem ben ona.
Ahu: Haa göster de sonra ye dayağı otur. Bişey yapmadı o , masum.
&
B: Sen mi söyledin Ecevit'e ?
Ahu: Nee ?
B: Sen mi söyledin Ecevit'e??
Ahu: Ben söyledim. İyi yaptım , çok da iyi yaptım .istemiyorum burda.
B: Başardın ,defoldu gitti Ecevit .Mutlu musun rahatladın mı ? Anlamıyosunuz lan,sıkı dur Bilal,arkanı kolla Bilal , vazgecme Bilal ,saldır Bilal ,bi dur bilal bi dur allah askına bi dur Bilal , birine de güven be Bilal,birine de sırtına yasla.Gelmişti ,Ecevit gelmişti sırtımı yaslıcaktım bi kere bi nefes alacaktım be Ahu.Niye ,niye beklemedin . ben söyleyecektim niye beklemedin .
Ahu: Çünkü . çünkü yine..
Zeki: Anlattı Hüseyin.Çocukluğumuzu bizden alan adamları anlattı.
En yakınlarımızın bile bilmediği , biz dört çocuk bağrımıza sakladığımız ne varsa anlattı.
Ahu: Ecevit geldi.
Ümran anne: Ecevit mi geldi ?
Ahu: Geldi.
Bilal: Eceviiit!!
İbo: Noluyo oğlum ?
Bilal: Ecevit'i almış İrfan.
İbo: Napıcaz ?
Ecevit: Burdayım burda,korkma.
B: Allah seni..
İbo: Ağlarım ama haa.
E: Defol git diyodun demin.
B: Şş sus sus deme öyle.Onu sonra konuşucaz.
İbo: Peki bu İrfan nasıl gelmiş Hüseyin mi çağırmış?
E: Korkmuş hapse düşecek diye , İrfan ı üstümüze salıp kurtulmak istemiş.Ama çok geç ben alacagımı aldım.
..
Gardiyan: Korktum ben ,hapse atacaklar diye korktum,affedin beni.Anlattım işte herşeyi bırakın beni gideyim.
İbo: Haa bak bakim,bak bakiiim gerizekalı mı yazıyor burda ? Buz koydum ulan ben senin yarana.Şimdi İrfan'a gitmeyeceğin ne malum,yok ben bağlıcam seni.
Bilal: Şeriif bi gelsene konuşalım senle. Benim sana bişey demem gerek.Ahu..
Ecevit: Sırası değil şimdi.Hüseyin burda.
Bilal: ... Ya ben senle bozuk olamam aga,diyemedim e söyleyemedim işte.Sen Ahu'yla.
E: Geçmiş gitmiş ,yirmi sene olmuş.
B: Di mi .
E: Tabii.E hatta sevindim bile.
B: Harbi mi ?
E: Tabi oğlum , biriniz kardeş öbürü de öyle bişey işte.Seviyorsanız..
B: Sevmek ne be ölüyorum ulan, ölüyorum.
E: Gerizekalı.
B: İyi o zaman bu şeyi de kaydı da vermiyoruz.
E: Orda dur.Adam öldürmem , dedim sana.O kartı da ver şimdiKanun adamıyım ben aldım kaydı ,atarım hepsini içeri biter.
B: Tamam be tamam.Kardeş değil miydik biz senle?
E: Hala öyleyiz.
B: İyi ya işte tamam o zaman nolur bak o zaman iki dakka bi uzayalım şurdan.
E: Uzayalım ? irfan peşimizde nereye ? Hadi polisi atlattık diyelim,beş yıl sonra sabıka kaydı da siliniyor, şimdi hepsini sildim .İrfan da şıp diye bulamaz bizi ,İrfan bu herifin peşin düşmeyecek mi ? Bu adam nolucak burda mı bırakıcaz ?
B: Dur bee bi dakka dur tamam,sakin. ne bu be, patır patır.. İki dakka ya.bi hatırlayalım kimdik biz neydik . Sen ben Ahu ıska yanık.Sen de bi hatırla öyle ver kararını.
&
Ahu: İşte öyle Ümran anne.kovdum Ecevit'i.git dedim.
Ümran: Gitti mi ?
Ahu: Hımm gitmiş , Bilal öyle dedi.
Ümran: İçin rahat etti mi ?
Ahu: Evet, rahat..
Ümran: Hani şimdi çocuk kapıdan çıksa gelse üzülecen yani .
Ahu: Sen de benim ağzımdan laf alacan yani . : )
Ümran: Ayy, herşeyi de bilir ,laf ebesi.
&
Ecevit: Hiç değişmemiş .
Bilal: Yok , yasakladı devlet.Ümran anne tarihi eser sayılıyor ya.
İbo: Annee. anneeee.
Ümran: Aa ne bağırıyor bu oğlan be ,dur bakiim. Ecevit !
Ahu: Haa yedim ben.
Ümran: Kız vallahi o .Komşulaaar komşular, Ecevit im geldiii .
Zeki: İstediğini yap arkadaş,gerçek dediğin gözünün önünde değil de kalbinin içindeyse eğer inkar edemezsin. Karanlığın içinde seni bekler gerçek. Sokaklarda arama boşuna, bi yere kaçtığı yok gerçeğin , iyi bakarsan ille görürsün.
Bilal: Barışalım mı artık , he bi bak bana he.
Ahu: : )
B: Küçük ceylanım benim
İbo: Küçük ceylana bak bak he
Ümran: Nerden çıktı o şimdi , küçük ceylan.
Bilal: Nediyoduk ,öyle demiyo muyduk lan bambi mi diyoduk. : )
İbo: He kim diyodu onu : )
..
-Büyük kaza olmuş , zincirleme.
Zeki: Herkes unutsa bile tek bir kişi hatırlıyorsa ordadır gerçekler.
Ahu: Annem nerde ,annemle babamı istiyorum ben.
..
Ahu: Götürme beni oraya nolur.Annem geri döner belki , annem bırakmaz beni , bırakır mı ?
Zeki: Bi yetimhane küçük bi kız çocuğunu yutabilir belki ama gerçekleri asla.
Bilal: Merhaba küçük ceylan , ben de küçük Emrah.
İbo: Küçük Ceylan bize bi şarkı söylesene.: D
Ecevit: !
İbo: Ne be kızla oynamam ben ,hayatta oynamam ben kızla.
Ecevit : Benim adım Ecevit, ben senle oynarım.
Zeki: Bi daha yetimhanede kalmadı Ahu.Onun evi bütün mahalleydi artık.Kuyudibi kucak açtı bu kimsesiz çocuguna.Yavaş yavaş ve kendiliğinden bütün mahallenin evladı oldu Ahu.Sokakta değilde nebileyim evinin salonunda dolaşır gibi yürüdü mahallede.Vicdan borcu başka borca benzemezdi çünkü ,mahalleye borcunu ödedi Ahu.NE olursa olsun o mahalleden hiç çıkmadı.
..
Ecevit: İyi misin ? Ahu niye kaçıyosun benden ?
Ahu: Git dedim niye gelip duruyorsun.
E: Niye istmiyosun beni her defasında çocuk gibi kovuyosun.
Ahu: Hiç bi fikrin yok dimi ,sen gidince bana noldu hiç bi fikrin yok
E: Var , hep düşündüm ben seni .
A: Öyle mi ? Niye gittin o zaman ? şimdi niye geri geldin ?
E: Söyleyemem .
A: Çok güzel. Git o zaman. Gitsene.Ben öyle hiçbişey olmamış gibi davranamam.Onlar gibi ziller de takmam Ecevit geldi diye.Onlar bilmiyor, ben biliyorum.Yine aynı şey olacak di mi ,yine hayatımızın tam ortasına düşeceksin,herşeyi hallediceksin , ustumuzden yükler alacaksın.Sana alışıcaz güvenicez,sensiz yapamıyor olucaz..Sonra çekip gidiceksin.
E: Nerden biliyosun çekip gidiceğimi ? Belki bi daha hiç gitmicem.
A: E daha da kötü ya Ecevit.Bi tek hala sen görüyosun benim içimi.Kimse hatırlamıyor içerden bi tek sen hatırlıyorsun.Ecevit haksızlık ..Ben seni unutmak için çok uğraştım ama bi an tek bi an.. herşeyi baştan hatırlıyorum.Herkes için haksızlık.
Zeki: Haklıysa karşındaki gidicen arkadaş , çünkü ayrılık öldürmez insanı ama gerçekler öldürür.
&
Ecevit: O kadar mı istiyosun kimse bilmesin ? Kendini öldürtecek kadar mı ?
Bilal: Bişey daha var.. Biliyodum yetişeceğini.
E: Nerden biliyodun?
B: Çünkü Şerifsin sen.
B: Evet , şimdi napıyoruz Şerif.Vermicen di mi kaydı ?
E: Adam öldürmem.
B: Tamam.
E: Arkamdan iş çevirmiceksin .
B: Söz.
E: Planı ben kurucam.Nasıl intikam alacağımıza ben karar vericem.
B: Eyvallah.
E: Sözümden çıktığın an bu iş biter.
B: Tamam lan tamam,vermicen di mi kaydı kimse bilmicek yani.
E: Bi de senden mi olucam lan , vermicem tabii.
Bilal: Önce kimi vuruyoduk şimdi ?
Ecevit: İbo sen bu herifi götürüp eve kapat , ben de kaydı alayım emniyetten bekliyorlar.
Bilal:
İbo:
Ecevit: hehe hehehe
Zeki: Gerçek ölümsüzdür arkadaş ,istediğin kadar göm yeniden doğar hiç ummadığın bi kalpte.
tüm bölümü yazmış olmamdan korkuyorum şuan.
ama dizi yapmış adamlar hani
cevit: Ahu neden kaçıyorsun benden?
Ahu: Git dedim neden gelip duruyorsun?
Ecevit: Niye istemiyorsun beni? her defasında çocuk gibi kovuyorsun.
Ahu: Hiç bi fikrin yok dimi? Sen gidince bana noldu hiç bi fikrin yok!
Ecevit: Var! hep düşündüm ben seni..
Ahu: Öyle mi? Niye gittin o zaman? Şimdi niye geri geldin?
Ecevit: Söyleyemem
Ahu: Çok güzel.. Git o zaman.. Gitsene! Ben öyle hiçbir şey olmamış gibi davranamam.. Onlar bilmiyo ben biliyorum.. Yine aynı şey olacak dimi? Yine hayatımızın tam ortasına düşüceksin herşeyi hallediceksin, üstümüzden yükler alıcaksın, sana alışıcaz güvenicez sensiz yapamıyor olucaz sonra çekip gidiceksin!
Ecevit: Nerden biliyorsun çekip gideceğimi?! belki bir daha hiç gitmicem..
Ahu: Daha da kötü ya Ecevit! Bi tek hala sen görüyorsun benim içimi! Kimse hatırlamıyor içerden bi tek sen hatırlıyorsun..Ecevit haksızlık..
Ben seni unutmak için çok uğraştım.. ama bir an.. tek bir an..
Ecevit:Başka adam öldürmek yok!
Bilal: İyi napıcaz hakaret mi edicez?!
Bilal: (Kapıyı kırdıktan sonra)Ne var sen kırarken iyiydi.İrfan:özcannnnn!
Bilal:Bağırma lan!Bilal:Herif zaten nalları dikecek gebersin gitsin kafalarına sıkalım bitsin bu iş
Ecevit:Tamam hepsini vuralım biz napıcaz sonra?
Bilal: Allah Allah, Hüseyin konuşunca ben napıcam sonra?
Ecevit:Hepisini anlatıcan mahkemede..
Bilal:Anlatırsan kafana sıkarım
!Ecevit: Anlatmazsa mahkemelerde süründürürüm!İbo:Abi yapmasanız adamın önünde.."Sıkı dur Bilal, arkanı kolla Bilal, vazgeçme Bilal, Saldır Bilal bir dur bilal Allah aşkına bir dur Bilal! Birinede güven be Bilal birinede sırtını yasla! Gelmişti..
Ecevit gelmişti.. Sırtımı yaslicaktım bir kere bi nefes alıcaktım!"
Bilal: Biliyordum yetişeceğini..
Ecevit: Nerden biliyordun?Bilal: Çünkü şerifsin sen!
Ultima editare efectuata de catre DENISA in Dum 04 Noi 2012, 10:56 pm, editata de 2 ori
Buna seara , Denisa !!
Ce mai faci ?
Hai ca ma intorsei ... ca-mi disparu somnul .
Ce mai faci ?
Hai ca ma intorsei ... ca-mi disparu somnul .
victorelalove- moderator
Data de inscriere : 31/03/2011
Varsta : 41
Localizare : bucuresti
Vazusi episoadele ?
Turcii ... ce sa le cerem ? Nu fac nimic pe placul inimii noatre ...
Turcii ... ce sa le cerem ? Nu fac nimic pe placul inimii noatre ...
victorelalove- moderator
da , le-am văzut dar nu am căzut pe spate , la Muri e doar duritate la Fatmaguli doar suferinţă iar per total o mare jale .
http://www.ayakligazete.com.tr/haber/_suskunlar_twitter_a_damgasini_vurdu_.htm
http://www.ayakligazete.com.tr/haber/_suskunlar_twitter_a_damgasini_vurdu_.htm
Ultima editare efectuata de catre DENISA in Vin 09 Mar 2012, 11:40 pm, editata de 1 ori
DENISA a scris:da , le-am văzut dar nu am căzut pe spate , la Muri e doar duritate la Fatmaguli doar suferinţă iar per total o mare jale .
Hai ca m-ai facut sa rad ... cum stii tu sa aduci optimism in sufletul oamenilor .
victorelalove- moderator
păi nu asta e realitatea ?? ăştia poate cred că nu vedem destulă duritate şi suferinţă zilnic şi se gândesc şi ei să ne ofere joia o doză dublă de suferinţă şi jale cât cuprinde .
Offfffffffffffffffff , Denisa . Nu-i inteleg ... si pace .
Cu ce am gresit ? Ce ce ??????????
Cu ce am gresit ? Ce ce ??????????
victorelalove- moderator
:drunken:DENISA a scris:am Greşit că am făcut obsesie ptr ei
Da . Greseala se plateste ...
victorelalove- moderator
să mă vezi ce plătesc de vinearea viitoare când o să văz ptr a " n" oară ASI
văz că se agită lumea ptr schimbarea zilei de difuzare mă alătur şi eu lor , eu deja le-am, tot făcut capul mare cu ziua de difuzare
văz că se agită lumea ptr schimbarea zilei de difuzare mă alătur şi eu lor , eu deja le-am, tot făcut capul mare cu ziua de difuzare
Ultima editare efectuata de catre DENISA in Vin 09 Mar 2012, 11:57 pm, editata de 1 ori
DENISA a scris: să mă vezi ce plătesc de vinearea viitoare când o să văz ptr a " n" oară ASI
plata asta are si dobanda mare ...
victorelalove- moderator
Ma shperii , Denisa !!
Eu in vara vreau sa-mi revin .
Eu in vara vreau sa-mi revin .
victorelalove- moderator
da ştiu , şi eu de câteva veri tot îmi propun să-mi revin , şi mă vezi ce vindecată sunt
DENISA a scris: sper că remarci cât de mult te încurajez şi ce " optimism " îţi inspir
Mi-am luat si notite .
Din calculele facute ...rezulta ca am putine sanse sa ma mai fac bine .
victorelalove- moderator
Superb , Denisa !!
Nu o sa mai vedem noi asa ceva in serialele turcilor .SAU POATE FOARTE RAR ...
Nu o sa mai vedem noi asa ceva in serialele turcilor .SAU POATE FOARTE RAR ...
victorelalove- moderator
Asi a fost un film uşor fără locaţii şi ţinute ce te făceau să cazi pe spate dar cu o poveste şi cu 2 personaje ce ne-au fermecat , ce ne-au plimbat prin diferite stări , ce ne-au trezit diverse trăiri , ce ne-au făcut să vrem să-i vedem cât mai mult , să aflăm cât mai multe despre ei , despre tradiţiile lor , ajunsesem să ne interesăm şi de condiţiile realizării unui divorţ, le studiam fiecare gest , privire , mişcare până şi dungile de la pătură erau analizate minunţios .
Acum si-au dat seama ca serialele pline de dureri aduc audienta in Turcia ... nu stiu ce le place .
Dar ei si dupa episodul de aseara sunt cu cok guzel .
Dar ei si dupa episodul de aseara sunt cu cok guzel .
victorelalove- moderator
Bravo celor de la Tim's !!!
SUNT SERIOSI ... La FGSN vom avea iar 4 secunde de fragman ...si asta pe miercuri .
SUNT SERIOSI ... La FGSN vom avea iar 4 secunde de fragman ...si asta pe miercuri .
victorelalove- moderator
Cred ca ai dreptate .
Mi-ar place sa fie o lupta apriga intre ei ...
Sa aibe si fanii de castigat .
Mi-ar place sa fie o lupta apriga intre ei ...
Sa aibe si fanii de castigat .
victorelalove- moderator
Pai ma gandeam ca poate baga niste dragosteli ... ceva .
victorelalove- moderator
DENISA a scris:da între Murat şi Sharp şi între Erdogan şi Selim
Erodogan si Selim oricum au cele mai reusite scene de cuplu .
victorelalove- moderator
DENISA a scris: da mai aveau puţin şi săreau aseară unul peste altul
victorelalove- moderator
Arata bine Murat in pozele de la revista .
victorelalove- moderator
în poza de sus arată chiar foarte bine .
Bilal: Did they touch you, and you pleaded for them not to didn't you
Ecevit: Ahu
Ahu: No he is lying
Bilal: You kept on pleading "Sait Abi, please Sait Abi' But Sait did not help you did he
Ahu: No
Bilal: You were very much afraid, but you were even more embarrassed right? You feel like you committed a sin. I am going
to kill that man, I am going to kill him.
Bilal: Did they touch you, and you pleaded for them not to didn't you
Ecevit: Ahu
Ahu: No he is lying
Bilal: You kept on pleading "Sait Abi, please Sait Abi' But Sait did not help you did he
Ahu: No
Bilal: You were very much afraid, but you were even more embarrassed right? You feel like you committed a sin. I am going
to kill that man, I am going to kill him.
Ultima editare efectuata de catre DENISA in Dum 04 Noi 2012, 10:59 pm, editata de 1 ori
Pagina 17 din 39 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 39
Subiecte similare
» 10.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 7.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 1.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 5.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 8.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 7.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 1.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 5.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
» 8.Suskunlar ~~ General Discussions - Comentarii
Pagina 17 din 39